Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


fredag 11 november 2011

Vab på Östan!

Morgonen i dag började med feber hos Birger, så det var bara lyfta luren och "vabba". Insåg vid samtalet att det är min allra första dag som jag är hemma pga att en av gossarna är sjuka. Magnus har varit hemma någon dag men de kan man räkna på en näve. Förmiddagen var rätt lugn. Vendel fick frisyren fixad, tvättstgan fungerade som julklappsstuga och träningscenter, Vedel tog ett pass på crosstrainern (som vanligt när vi är i källaren). Efter Birgers sôôôv môra gjorde vi negerbullar och laddade en kakedeg. Det är otroligt hur ongar kan hålla igång trots feber och hängighet. Nu i eftermiddag när guuben kom hem skruvade de upp tempot ett hack och strir som bara den. Äntligen fredag, str så môe ni ôrker så kan ni sôve hele hâlga!

Mäster bagarna. Ongane fixar degen
och mamma fyr i vedspisen.

Birger på uppdrag "getjakt".
Oj, de var ute på turné i dag (igen).

Ägg är ju givet i kakedegen, här har vi egenskörden.
Det minsta högst upp är från dvärghönsen och det är
bara 3,5cm långt. Ett vanligt är ca 6cm och skall man ha ett
kokt ägg på môran får man koka tre små eller ett stort.




Vinke, vink...

1 kommentar:

Bettan sa...

Japp, nu matchar de varann i baksätet :-) ! Har dock inte hunnit testa den nåt direkt än men den verkar väldigt stabil så det blir nog bra :-) !

Trist med sjuka barn :-(! Trodde vi var klara med sjukstuga här för ett tag men tydligen inte, Rasmus hade 39,5 när jag hämtade honom från dagis i eftermiddags. Hoppas bara att det var nåt tillfälligt...


Krya på Birger och hälsa Vendel att Oscar saknade honom på Blomman idag!

Go' helg på er!