Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


lördag 13 september 2008

zzz bland blåbärsriset

I dag har vi varit ute i solskenet precis hela dagen. På förmiddagen tog vi en tur till ön där Iza jagade och vi kosade oss under solen. Givetvis gjorde vi en brasa för att få extra go stämning. Det tog inte länge förrän kaffekokaren sattes på elden och började dofta gott.




Vendel hade fullt upp med att undersöka skogsområdet och efter nån timmas "bergsklättring" och kottundersökning var tog energin slut. Vi bäddade då en sovplats där vi låg allihop tills han somnade och det gick fort. Efter fem minuter snusade han så gott. En timma senare vaknade han och vi satte oss i båten och for hem.




Väl hemma fyllde vi våra magar med mat och tog en tur till grävmaskinen. Vednel och jag körde och gissa om han tyckte det var skoj. Tror faktiskt att han kommer att lära sig före mig, med hans intresse för brummande stora ting.

Magnus behövde sedan greja lite med maskinen så vi satte oss i båten och gasade iväg till "Varke" för att kika på de nya bockarna. Och inte visste jag att de hade sååå stora ballar, de hängde ju ända ner till knävecken ;-) (Tur att det inte är så på människan.)


När vi for hem var Vendel gôr trött så han sov i min famn på vägen hem över Lelång. Med nyrökt lax (hemmagjord vad annars) i magen sover han nu i sin säng så sött.






Vinke, vink...

3 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Åh, vad kul ni verkar ha haft det. Vi måste verkligen försöka komma ner på tisdag.
Men jag saknar ju kortet på getterna. Måste ju ha bildbevis på deras stora behag ;)

Marie sa...

Håller med föregående skrivare.. Måste ha bildbevis på "paketet".. :) Hahaha..

Anonym sa...

ja nu är det bara några dagar kvar, sen kan du kolla ballarna varje dag:-)vi hörs