Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


söndag 15 maj 2016

Jaktmässa på Tjolöholm.

Under helgen är det jaktmässa på Tjolöholm på området kring slottet. Vi var där i går med goda vänner för att kolla in mässan.  Under dagen kunde man bla lyssna på "starkeman" Magnus Samuelsson och stjärnkocken Peter Danek. Man hade möjlighet att låta sin hund tränas på vildsvin och permobjörn samt en agilitybana. Givetvis var det många utställare på plats. Det var bara att välja och vraka på vad man ville fylla sina kassar med.

Vädret under dagen var kallt och blåsigt. Trots det, var det gott om besökare som var glada och entusiastiska. 
Det handlade ju om jakt!


Vi stannade till och kollade på svenska landslaget i timmersport. Inga vanliga klyvyxor och motorsågar här inte. Yxorna vägde 4kg och en av motorsågarna hade 62hp. 


Vid vildsvinshängnet var det drag. Olika hundar tränades på svinen, som var lagom roade. Man fick känslan av att det var vana och att de inte tyckte att det var så roade. Det syntes på deras sätt att vara och agera mot hundarna. 

Under dagen i dag söndag kan man lyssna på Roger Bäcks stämma och se på Kenneth Aspenstrands trickskytteshow. Riktigt roligt,tycker jag, att det är med personer under mässan som kommer nästgårds ifrån. 

En trevlig mässa med mycket skoj och bra utställare. Kan nog bli en tur nästa år också.

Vinke, vink. . . 

Inga kommentarer: