Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


lördag 21 mars 2015

Våra vackra vyers väg?!

Visst är det så att Sverige har en fantastiskt natur. Fjäll och myrar. Åkrar och skogar. Sjöar och bäckar. Fåglar och småkryp. Älgar och bävrar. Det kryllar av liv runt oss hela tiden. Vi har också vackra vyer längst vägarna där det finns härliga paus- och rast platser. Ett stenkast från oss har vi en pausplats "Hunduddarna". Dör möts vi av härlig utsikt över Lelång där man kan se både Värmland och Dalsland. Här på den härligt blåsiga platsen stannar många under året för att sträcka på benen, dricka kaffe, njuta av utsikten och slänga skräp. Skräpet slänger man där man står eller eventuellt lite längre bort. Här tänker människan inte speciellt mycket på konsekvenserna. Man sk..er helt enkelt i respekten till naturen.

I dag har gossarna och jag varit och städat i hop nästintill två sopsäckar med skräp. Allt från konservburkar, huvudvärkstabletter,blöjor (för vuxna) och hushålls sopor .  Detta trots att det städades för några dagar sedan av de som är ansvariga för underhållet av platsen. Vet inte hur de städar, men inte tillräckligt för det var gammalt skräp! 

               

Trots nedskräpningen och oansvariga "rastare" var gossarna nöjda över vår insatts.
Alla vill vi ha en skräpfri natur.

Vinke, vink...

Inga kommentarer: