Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


söndag 24 augusti 2014

Härliga hâlj!

Lugnt och skönt har vi haft det här på Östan under helgen. Lördagen bjöd på stillhet och mockling på gården och avslutades med vildsvinstek och klyftpoteter. Här ska det då nämnas att både kött och poteter är från egen jord och då smakar det extra gott. I dag söndag, den så kallade vilodagen, har vi haft besök av fröknarna Axelsson och mormor och morfar. Dagen har innehållit leking och bading samt myspys under regnets smattrande droppar. Eftersom vi alla gillar fisk blev det poteter och egen rökt lax till middag. Guuben rökte den så där lagom till middagen skulle serveras, det gäller att planera då det tar cirka fyra timmar. Inte fy skam att få nyrökt lax direkt från röken. Min kära mor gjorde kall hjortronsås till, gissa om middagen satt som en smäck!

Vi har fått beskåda vårt sista Hussvale par leda sina sista ungar ut i det fria. De har underhållit oss med sitt smattrande och lärandekvitter (?) under hela helgen. Vi hoppas att boet orkar stå emot vinterns väder, så att det bara är att dyka ner för dem i boet till försommaren igen. Visst de skiter ner både fönster och annat, men det får va för de ger oss glädje här på Östan.








Vinke, vink...

Inga kommentarer: