Längst Lelångsstrand ligger vår gård Östan. En familjegård som vi nu har lagt vår anda på och tar hand om. Naturen och lugnet gör oss gott.
Vi är helt enkelt förälskade i livet på Östan!


lördag 23 februari 2013

Sportlovsintro!

Här på Östan inleder vi sportlovet med att baka korvbröd, det är smidigt, lätt och mycket godare. Bara solen tittar fram senare i dag så ska vi packa picknick korgen och ta oss en tur till vår vinter favoritplats, Holmen. Där brukar vi njuta över vår tillvaro och bara va. Vi har det helt underbart här på Östan, i vårt paradis!



Det här behövs för ca 24 korvbröd:

6 dl mjölk eller vatten

1/2 dl olja

75 g jäst

1 tsk salt

2 tsk socker

ca 15 dl vetemjöl

Pensling:

ägg eller vatten

ev vallmo- eller sesamfrön

Ugn: 250°

 
Gör så här

1. Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
3. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
4. Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.

Receptet och bilden är från Hemmetsjournal



Vinke, vink...

Inga kommentarer: