Då var det dags för årets julstök. Fram med röken, köksassistenten och tomtemössan sedan är det bara att köra i gång. Med glatt humör och julmusik i bakrunden är det svårt att inte få den rätta julstämmningen. Det gäller att svänga om till musiken samtidigt som man pysslar. Dagens projekt var att "stånka kôrv", ta vara på det rökta köttet samt fixa skinkan och "tomtegröten". På vårt julbord skall det infinnas så mkt hemgjort som möjligt. Det är ju inga konstigheter att fixa det som går själv. Varför köpa "halvfabrikat" när man kan göra en smarrig julkorv själv? Inga tillsattser eller konserveringsmedel här inte, bara kärlek. Tyvärr så är inte skinkan från Östan, men den är ju givetvis svensk (kanske ingår i nästa års utökning). Det rökta kalvhjärtat är i från trakten så även rådjurlåret. Laxen och kôrven skall rökas i morgon för att få den bästa smaken. Ha det gôtt och God Jul på er
Kram
Mamma knyter korvar och får hjälp av minstingen.
Det rökta smakar otroligt gôtt!
Vinke, vink...
3 kommentarer:
Nästa år är kommer vi till er. Var så säkra :)
God Jul på er!
Puss å klem =)
Dere er flinke til og få en fin julestemning. Vi ser på denne siden og følger med på hva som foregår på Östan
Hilsen fra oss på Askim
Skicka en kommentar